In mijn werk als Fluisteraar werk ik ook met dieren, dat is geboren uit de vraag van mensen of dat ook kon met hun dier. Mijn ervaring is dat dieren veel meer bewustzijn hebben dan we vaak weten en dat het waardevol is om op onze vrienden af te stemmen en hun perspectief te harte te nemen. Ook tijdens mijn sessies met dieren doe ik dmv een korte meditatie, zodat het perspectief, de achtergrond van een probleem en de behoeftes van het dier ervaren kan worden.

Mijn ervaring met dieren:

Ik ben bevoorrecht doordat ik met veel en uiteenlopende dieren ben opgegroeid die voor mij altijd al op natuurlijke wijze aanvoelde als ware vrienden en bron van onvoorwaardelijke liefde waarmee je je kan verbinden voorbij woorden, maar op basis van energie, voelen en weten. Als baby werd ik al beschermd door onze herdershond, waarbij ik vaak in rust mijn middagslaapje tegen hem aan in zijn mand deed. Als meisje was ik druk met de honden, kat, de duiven, cavia’s, konijnen, kippen, paarden (ik was 1 keer spoorloos, bleek dat ik als klein meisje lag te slapen op het paard in de stal), schildpadden, papegaai, ratten en dat heeft mij veel geleerd over gedrag, lichaamstaal, maar vooral verbinden met dieren, vanuit liefde en respect naar hen kijken en samen beleven en op avontuur gaan. Maar ook hoe gevoelig dieren zijn voor communicatie. Zij nemen onze energie haarfijn waar en proberen ook van hun kant uit te reiken en tot contact te komen. Ze reageren op lichaamstaal, woorden, maar ook gedachten en zijn in die zin soms beter dan wij mensen in staat om zonder filter puur waar te nemen wat we bedoelen. Of om te reageren op onze diepere lagen door bijvoorbeeld onze stress over te nemen en te spiegelen. Er is nog oneindig veel meer te leren over dieren, hun bewustzijn en hoe daarmee te communiceren en een fluistersessie maakt daarin een brug. Bijvoorbeeld hoe een dier voelt over verandering, ziekte, de dood of andere behoeftes die er spelen.

Waarom een sessie?

Hoe beter we elkaar begrijpen, hoe beter de samenwerking tussen mens en dier en dat is voor allebei fijn en vaak helend. En het helpt anders met dieren te communiceren en bewust te zijn van wat je naar hen uitstraalt in woorden, gedrag en energie of om beter te begrijpen wat ze spiegelen, zodat dit een vorm kan krijgen die soepeler en fijner is. De verbinding wordt dan ook vloeiender en intuitiëver, waardoor we zelf ook groeien. Een sessie helpt te begrijpen wat er speelt achter het gedrag, de symptomen of de situatie.

Paar korte voorbeelden dat dieren vaak meer snappen dan we denken:

Ooit was ik als tiener in het bos met mijn eerst verzorgpony, later eigen pony. Ik was enorm slap van de honger, maar had geen eten, geen geld bij mij en geen energie om de pony terug naar de wei te brengen en nog een heel eind naar huis te fietsen. Ik moest huilen, want ik voelde mij machteloos, maar de pony begon mij mee te trekken naar een plekje waar we nog nooit samen waren geweest. En op die plek groeide bramen! Na het eten van de bramen voelde ik mij weer goed en kon ik alles weer aan.

Na het adopteren van onze hond met een rugzakje begon het zindelijk maken. Door enorme angst was stap 1 het behoefte doen in de tuin ipv binnen, waar een speciaal plekje voor was gemaakt. Maar op een goed moment dook ze in de border met planten die ik mooi wilde houden, dus ik vroeg haar of ze niet gewoon naar het zandbakje kon gaan. Ze keek me aan, vertrok uit de border en gebruikte het zandbakje.

Als we dieren zien als gelijkwaardig en vanuit dat respect benaderen krijg je daar heel veel voor terug. Dat vraagt oude ideeën en gebruiken rondom dieren en ook onze eigen projectie loslaten en open staan voor hun wijsheid, behoeftes, intuitië en zielgroei zodat er win-win ontstaat, de band nog meer verdiept en we handelen op een manier die fijn is voor mens en dier, vanuit liefde, respect en gelijkwaardigheid.

Een sessie voor een dier kan via de email op basis van een foto en de kosten daarvoor zijn €65,-. Indien gewenst is een bezoek op locatie ook mogelijk, de kosten daarvoor zijn €175,- all-in, waarbij ik zo lang blijf als nodig.