Babyfluisteren heb ik ontdekt door mijn eigen kinderen. Toen ik zwanger was van ons eerste kindje, verwachte ik een hulpeloos klein kindje te krijgen dat rustig in mijn armen zou slapen. Je hoort ook vaak dat een baby nog maar nauwelijks iets ziet de eerste tijd na de geboorte. Het liep anders: we kregen een heel wakker mannetje die in de kraamweek al de foto’s aan onze muur in detail bekeek, die niet veel wilde slapen, die vooral veel wilde doen (een van ons liep met de kinderwagen, de ander met ons mannetje op de arm) en die mij van alles wilde vertellen. Ik weet nog goed dat we in de eerste dagen op bed lagen samen, dat hij mij aankeek, zijn mondje bewoog en maar naar zijn keeltje greep. Hij vertelde van alles, maar ik kon het nog niet horen. Door hem ben ik op zoek gegaan naar een manier om hem en later zijn zusjes wel te gaan begrijpen. Door meditatielessen, begeleiding en oefenen ben ik toen babyfluisteraar geworden. En nu, ruim 9 jaar na zijn geboorte, blijkt onze zoon inderdaad een communicatief vaardige jongen en heeft mij al vaker verrast met uitspraken over zijn babytijd.

 

Mijn ervaring
Mijn ervaring als babyfluisteraar is dat een baby natuurlijk wel heel klein is en alle zorg en liefde van zijn of haar ouders/verzorgers nodig heeft, maar dat er van “binnen” een hele wijze en eigenlijk volwassen ziel in woont. Als je luistert naar wat baby’s en natuurlijk ook al grotere kinderen te vertellen hebben op zielniveau, dan is het soms ongelofelijk hoeveel ze weten en aanvoelen. Dat kan gaan over henzelf, hun gezin, het huis waarin ze wonen, vorige levens. En op basis van die wijsheid kunnen ouders antwoorden en handvatten krijgen voor de dingen waar ze tegen aan lopen. En elke fluistersessie is anders. Kijkend naar de bovenstaande foto, dan is al meteen duidelijk dat deze tweeling verschillend is. Elk kind heeft een eigen beleving en verhaal en dat maakt mijn werk ook zo mooi en ook voor mij leerzaam. Concreet kan ik helaas geen voorbeelden noemen, omdat ik de privacy van de mensen met wie ik werk uiteraard heel belangrijk vind.

 

Ervaringen babyfluisteren van anderen
 • "Maria heeft mij reeds meerdere malen fantastisch geholpen bij het begrijpen en helpen van mijn zeer gevoelige kleine mannetje! Vooral namens hem deze aanbeveling. Maria is een zeer prettig en erg toegankelijk persoon om mee te werken."
  - Heidy van Ommeren-Verhoeven
 • "Maria is 2x bij ons geweest en beide keren was het contact erg prettig en ontspannen. Onze zoon heeft na zijn geboorte lang in het ziekenhuis gelegen en het was waardevol om te weten hoe hij dat ervaren heeft. Ook kunnen we beter omgaan met zijn angst voor mannen en dieren (nu 2 jaar later heeft hij daar geen last meer van). We dachten dat onze dochter ’s nachts trek had en daardoor waren de nachten behoorlijk pittig. Door de sessie weten we nu dat ze het ’s nachts spannend vindt en de verbinding met ons mist. Wij zijn met de adviezen van Maria aan de slag gegaan en ze slaapt na vier dagen al 6 uur achter elkaar!"
  - Linda
 • "Onze dochter van 6 maanden sliep ’s nachts erg slecht. Alles hadden we al geprobeerd tot we van een kennis de tip kregen Maria in te schakelen. Maria kon op korte termijn langskomen en heeft ons ontzettend geholpen onze dochter beter te begrijpen. Voor ons was dit een zeer indrukwekkende en memorabele gebeurtenis. Onze dochter sliep na een paar dagen volledig door en ze is zeer tevreden nu. Ook mama is nu veel meer ontspannen. Maria ontzettend bedankt voor je hulp!"
  - Familie Boerema
 • <span>, Vinkeveen</span>
  "Wij waren (en zijn) erg onder de indruk van de woorden die jij aan ons overbracht. Wij hoorden ons zoontje echt praten, maar dan in woorden van een ouder/groter kind. Wij zijn nu een aantal dagen consequenter en “duidelijker” tegen hem en het heeft al zijn vruchten afgeworpen. Het is zeker een eye-opener geweest om dit te horen en wij gaan er vanuit dat dit ons verder gaat helpen. Heel hartelijk dank voor je hulp."
  - D & B, Vinkeveen
 • <span>, Houten</span>
  "De fluistersessie met Maria heeft ons veel informatie over onze dochters opgeleverd. Ze wist een ontspannen sfeer te creëren en zorgde ervoor dat we ons op ons gemak voelden."
  - Kirsten, Houten
 • <span>, Amsterdam</span>
  "De fluistersessie hebben wij cadeau gekregen van vrienden. We kijken terug op een heel bijzondere en zeer aangename ochtend. Dankzij Maria hebben wij nu nog intenser contact met onze tweeling (van bijna 2 jaar). We hebben echt het gevoel met ze te hebben gecommuniceerd. Tijdens de fluistersessie zijn we heel speciale dingen te weten gekomen en zijn er ook gebeurtenissen bevestigd. Maria begeleidt de hele sessie op professionele wijze, geeft een fijn gevoel van geborgenheid en communiceert open en integer. Naast de feedback die soms emotioneel, vreugdevol en reflecterend is, is het bovendien een geweldige ervaring. We vinden het zeker voor herhaling vatbaar om zo nog meer inzicht te krijgen in de kinderen en ons gezin. We kijken er met heel veel plezier op terug en zijn echt een ervaring rijker, kortom een pracht cadeau!"
  - A&B, Amsterdam