Ik krijg vaker de vraag of fluisteren bij een beperking ook mogelijk is. Dit is geen enkel probleem. Ongeacht de handicap/beperking of de mate waarin een kind(je) of volwassenen gehandicapt/beperkt is, contact is altijd mogelijk. Dat komt omdat ik met fluisteren op een hoger energieniveau met hem of haar communiceer en op dat niveau is er geen sprake van een handicap of beperking. Ik word dan als het ware een met hem of haar, waardoor ik ervaar, hoor en zie wat hij of zij ziet. Ik kan dat namens hem of haar vertellen wat normaal niet lukt.

Als iemand van wie je houdt zich niet kan uiten of niet duidelijk kan overbrengen wat er in hem of haar omgaat, is dat vaak moeilijk. Is iemand wel gelukkig? Doen we alles goed? Welke keuze is voor hem of haar het beste? waar heeft hij of zij last van? Al door soort vragen kunnen gesteld worden tijdens het fluisteren. Deze feedback is fijn, omdat er dan een reactie komt, die normaal (deels) uitblijft en waar men iets mee kan.

Zelf vind ik het prachtig om keer op keer te ontdekken hoeveel wijsheid er schuil gaat in iemand met een handicap/beperking. Het is vaak een heftige leerschool voor henzelf en de omgeving, maar ook heel puur. Het perspectief is vaak heel anders dan verwacht en door deze te leren kennen is de situatie vaak makkelijker te behappen dan verwacht. De essentie die naar voren komt bij het fluisteren bij een handicap gaat vaak diep en is voor mijzelf ook inspirerend. Je gaat terug naar kernwaarden en waar het nu echt om gaat in het leven. Dat is niet altijd makkelijk, maar wel altijd liefdevol.

Ik werk natuurlijk in mijn eigen praktijk de Opwaartse Spiraal in Veenendaal, maar ik kom ook bij de mensen thuis of we speken een fluistersessie over de mail af. Kan allemaal en werkt ook even goed. Heeft een vragen, neem dan gerust contact op.