Het fenomeen Baby&KinderfluisteraarBaby&Kinderfluisteraar is voor veel mensen al bekend van tv door het programma “de babyfluisteraar”. Ik doe hetzelfde werk, maar met een eigen stijl. Omdat ik met kinderen van alle leeftijden werk, is er taalkundig een onderscheid tussen babyfluisteraar en kinderfluisteraar, maar in de praktijk niet.Voor mij is opvoeden een proces van groei voor kinderen én ouders en als moeder van 3 weet ik zeker: we zijn allemaal lerende. Mijn fluistersessies zijn dan ook opbouwend voor alle betrokkenen. Er betaat geen “fout” en soms is het gewoon heel fijn om een soort klankbord te hebben. Als kinderfluisteraar wordt ik vaak gevraagd om te fluisteren met kinderen, omdat het soms moeilijk te achterhalen is wat er nu omgaat in het kind. Daarbij zijn de adviezen vanuit de omgeving soms heel uiteenlopend en voelen niet altijd goed. Bij fluisteren met kinderen staat kind en zijn of haar eigen verhaal centraal.

Waarvoor?
Als je weet wat er in het hoofd(je) omgaat, is het beter te begrijpen waarom een kind verdrietig, boos of bang is. Waarom het niet kan slapen of wil eten. Vaak hoofdpijn of buikpijn heeft. Of waarom het zich niet kan concentreren op school. Kinderen weten som diep van binnen wel waarom het komt, maar is het lastig dat te uiten of precies te begrijpen. Of speelt het thema zich op een onbewust niveau af. Eigenlijk kunnen alle vragen gesteld worden bij het fluisteren met kinderen (alle leeftijden).

 

Wat te verwachten?
Als babyfluisteraar/kinderfluisteraar communiceer ik op een hoger niveau met het kind(je), namelijk op zielniveau. Op dit niveau weet een kind doorgaans precies wat er speelt en wat het nodig heeft. Dit begrijpen maakt het voor de ouders vaak veel makkelijker. Je volgt namelijk het kind en aangezien elk kind uniek is, is elk verhaal ook uniek en is elke behoefte uniek. Vaak lopen ouders die bij mij komen tegen dezelfde dingen aan, maar blijkt het perspectief per kind heel erg verschillend. Hoe een kind is beleeft verschilt van kind tot kind. Soms is een “probleem” snel op te lossen, soms is het een traject van een paar weken waarbij thuis veranderingen zelfstandig thuis doorgevoerd kunnen worden en soms is het leren begrijpen en accepteren van een ontwikkeling die langer de tijd nodig heeft.

Hoe?
Tijdens het fluisterenbaby & kinderfluisteraar Maria Sauter doe ik een hele korte meditatie en stem ik mij af op een andere frequentie, waarop het communiceren met het kind((je) altijd mogelijk is. Het maakt dan ook niet uit of het kind(je) slaapt of aanwezig is, want de dimensie van tijd en plaats werkt anders op dat niveau. Vaak zijn kinderen wel bij de fluistersessie en gaan daarbij lekker hun gang. Ze kunnen gewoon doorspelen of eten bijvoorbeeld. Sommige kinderen willen er niet bij zijn, maar willen wel een soort samenvatting horen en bij andere kinderen voer ik vooral het gesprek met het kind waar de ouders bij zijn. Alles kan, niets moet en het is fijn om dit per situatie in overleg te bekijken.

Mogelijkheden
Ik werk zowel vanuit mijn praktijk als op bezoek bij de mensen thuis of via de mail. Ook dat is afhankelijk van wat mensen willen. Soms willen mensen een update of hebben ze maar 1 of 2 korte vragen. Dan volstaat een sessie via de mail. Anderen komen graag naar de praktijk of vinden het fijner om de sessie te hebben in hun vertrouwde omgeving. Dat laatste kan ook handig zijn om het huis na te gaan op bepaalde energieën. Ook hier geldt dat alles kan en ik de wensen volg.

Wilt u meer informatie, neem dan gerust vrijblijvend contact met mij op. Op de welkomspagina staan ook ervaringen beschreven van mensen die u voorgingen.