Als kinderfluisteraar werk ik vooral in de regio Utrecht waar ik mijn praktijk de Opwaartse Spiraal heb. Mijn praktijk is in Veenendaal gevestigd en daarnaast kom ik ook vaak bij de mensen thuis voor een fluistersessie met hun kind(je).

De inhoud en het verloop  van een fluistersessie is welke keer anders. Ouders benaderen mij als kinderfluisteraar, omdat ze hun kind(je) graag nog beter willen begrijpen. Soms is het fijn om te weten wat er in een kind(je) omgaat qua gevoelens, gedachtes of lichamelijke aspecten. De hulpvragen die ik krijg zijn heel uiteenlopend en alle soorten vragen kunnen ook gesteld worden tijdens een fluistersessie.

Waar?
.
Sommige mensen komen graag naar de praktijk waar altijd speelgoed is te vinden, andere mensen hebben liever een sessie in hun eigen vertrouwde situatie of we spreken een verkorte sessie af over de mail. De keuze is persoonlijk en afhankelijk van de situatie. Vaak zijn kinderen bij een fluistersessie, maar soms willen (iets oudere) kinderen alleen de conclusie weten, maar hebben ze geen behoefte om erbij te zijn. Ook kan het zijn dat de inhoud niet gepast is om te bespreken waar het kind bij is, maar dat het er vooral om gaat dat de ouders tools of inzichten krijgen om om te gaan met de situatie. Wat het beste werkt, overleg ik altijd met de ouders bij het maken van een afspraak op basis van hun wensen en mijn gevoel.

Hoe?
Wat gebeurd er eigenlijk tijdens een fluistersessie? Als ik fluister met een kind(je) dan doe ik altijd eerst een korte meditatie waarna ik contact maak het het kind(je) op hun hoger bewustzijnsniveau. Ik noem dit ook wel het zielniveau. Daar is alle informatie te vinden die nodig is. Soms voel ik mij als het ware 1 worden met het kind(je) en voel ik bijvoorbeeld dezelfde buikpijn of hoe het is om in een bedje te liggen in een donkere kamer (kinderen ervaren die trouwens niet allemaal hetzelfde), krijg ik beelden te zien (van een kamer of een gebeurtenis) of hoor en zie ik het kind(je) voor mij, maar op een ander niveau en kan ik rechtstreeks opschrijven wat hij of zij zegt. Omdat dit hoger bewustzijnsniveau er altijd is en er op dat niveau geen tijd en plaats is zoals wij dat kennen, kan ik altijd contact maken: of we elkaar daadwerkelijk ontmoeten of via de email, of een kind(je) erbij is, ergens anders is of slaapt. Dat maakt geen verschil.

Als kinderfluisteraar help ik ook mensen die hun (ongeboren) kindje hebben verloren of als een kindje ziek is of een beperking heeft. Daarnaast werk ik ook op die manier met volwassenen en andere overleden dierbaren. Meer informatie en ervaringen/referenties vindt u op mijn website. Vrijblijvende vragen zijn altijd van harte welkom.