Mijn naam is Maria Sauter en ik heb sinds november 2014 mijn eigen praktijk, na verschillende locaties sinds de zomer van 2020 in Veenendaal, waar ik werk als fluisteraar,ontwikkelingspsycholoog/coach en masseuse (massage-veenendaal.nl). In de 16 jaar daarvoor afgaand heb ik mijn eigen praktijk binnenshuis opeenvolgende gehad in De Bilt, Houten, Leusden & Driebergen. Ik heb mijzelf als professional steeds verder ontwikkeld door diverse opleidingen, doorlopende bijscholing inde vorm van meditatielessen, workshops, masterclasses, persoonlijke ontwikkeling en jarenlange ervaring. Daarnaast merk ik dat mijn moederschap van onze zoon en onze twee dochters voor mij ook een grote ondersteunende leerschool is, waardoor ik zelf ook dichtbij de praktijk sta. Samen met mijn man Remco geven we sinds 2022 ook online mediatielessen om anderen dezelfde tools aan te bieden die voor mij het fundament zijn van mijn werk en persoonlijke groei. (meer info https://lightinbeing.nl/)

Mijn Perspectief
Mijn werk is mijn passie. Ik vind het geweldig om mensen te mogen ontmoeten en ze te helpen om zich beter te voelen en gelukkiger te zijn. Ik haal grote voldoening uit mijn werk als ik iemand weer ontspannen en opgeladen van de massagetafel zie komen, ouders blij zijn dat ze hun kind beter begrijpen, een overleden dierbare zijn boodschap heeft kunnen doorgeven of als iemand weer geïnspireerd is om de volgende stap te nemen in zijn of haar leven. Daarbij probeer ik mensen te behandelen zoals ik zelf behandelt wil worden; met respect, aandacht en ruimte om jezelf te zijn.

Mijn achtergrond
In mijn puberteit waren de zaadjes gepland voor mijn huidige werk: Ik “zag” meerdere malen de energieën van overleden mensen, had soms een voorspellende intuïtie, wilde graag mensen helpen en had een voorliefde voor massage. Vanaf 1999 heb ik me ontwikkeld door middel van de universitaire opleiding Psychologie, massagecursussen, communicatietechnieken, Reiki en opeenvolgende meditatiecursussen. Inmiddels werk ik sinds 2004 in mijn praktijk met mensen van alle leeftijden en ben ik bevoegd docent voor het geven van meditatielessen. Aanvankelijk gaf ik vooral therapie en massages. Toen ik in 2005 voor het eerst moeder werd, inspireerde onze zoon mij om mij te verdiepen in het babyfluisteren. Naar aanleiding van mijn ervaringen als moeder van uiteindelijk drie kindjes en oefenen met andere kindjes op basis van wat ik heb geleerd tijdens mijn meditatieopleiding,  heb ik in 2009 de keuze gemaakt om ook als fluisteraar te gaan werken.

Mijn vaardigheden
Ik vind het heel fijn dat ik een brug kan zijn, bijvoorbeeld tussen ouders en hun kind, om zo te helpen elkaar beter te begrijpen. Het is heel bijzonder om zo dichtbij mensen te mogen komen en ik ga daar ook uitermate zorgvuldig mee om. Het vertrouwen wat ik krijg is heel waardevol en daar ben ik mij zeer van bewust. Het is elke keer weer bijzonder om zo mee te komen voelen, kijken en horen naar wat er speelt.  Ik vind het bijvoorbeeld heel mooi om de wederzijdse liefde tussen ouder(s) en kind te mogen ervaren.

Ik heb de drie verschillende takken (massage, therapie, fluisteren) binnen mijn praktijk op basis van mijn eigen interesses samengevoegd. Achteraf sluit het heel goed aan bij mijn overtuiging dat de mens als een drie-eenheid van “Body, Mind en Spirit” functioneert. Op deze site ga ik verder op de manier waarop ik werk. Voor mijn massage’s heb ik een aparte website: www.massage-veenendaal.nl