In mijn werk noem ik mijzelf Fluisteraar (iemand die luistert naar dat wat niet te horen is), maar bij veel mensen is het begrip “medium” bekender. Als medium werk ik met mensen die rondlopen met vragen aan hun overleden dierbare. Op basis van mijn aanleg (ik zag al overleden mensen tijdens mijn puberteit), mijn jarenlange ervaring met meditatie (vanaf 2000) en mijn ervaring die ik met mijn praktijk de Opwaartse Spiraal heb opgedaan, kan ik overleden mensen, zien, voelen en horen. De bovenstaande foto geeft een indruk van mijn ervaring, al zie ik mensen nog iets vager dan op deze foto.

Voor wie?
.
Als medium help ik mensen die met vragen zitten die ze nog willen stellen aan een overleden persoon. Soms is iemand plotseling overleden en was het niet mogelijk om persoonlijk goed afscheid te nemen. Soms is het gewoon fijn om te checken hoe het met iemand gaat en of er nog een boodschap is. En soms zit er onverwerkt verdriet of onbegrip. Of iemand is overleden aan ouderdom, ziekte, een ongeluk, zelfdoding, moord, als kind(je) of tijdens de zwangerschap: een fluistersessie zoals ik het noem, werkt altijd. En ook door de overledene wordt het gewaardeerd. Het is ook zijn of haar kans om nog een boodschap door te geven. Vaak zijn ze direct aanwezig bij de sessie en een enkele keer zoeken ze mij op om iemand een boodschap door te geven.

Hoe?
We gaan natuurlijk altijd uit van het persoonlijke verhaal van de nabestaande(n) en de vragen die er liggen. Ik werk zoveel mogelijk op basis van een foto. Als medium maakt ik vervolgens contact met de overleden persoon door eerst een korte meditatie te doen waarbij ik mezelf als het ware leeg maak en contact maak met de ander.  Ik maak dan aantekeningen van alle beelden die ik te zien krijg, wat ik voel en hoor. Soms is het wat vaag of verder weg, soms moet ik eerst vertellen wat ik zie, zodat de nabestaande mij kan helpen het geheel te plaatsen en soms is het heel duidelijk en bijna vergelijkbaar met de film Ghost. Als ik het idee heb dat de stroom van informatie op dat moment klaar is, deel ik alle informatie met de nabestaande(n) en kunnen we ingaan op eventuele vervolgvragen. Een sessie kan plaats vinden in mijn praktijk in Veenendaal, op locatie of via de email.

Mijn achtergrond
Ik combineer mijn werk als medium/fluisteraar voor overledenen ook met fluisteren met levende kinderen/volwassenen, coaching en massages. Als klein meisje werd ik al aangetrokken naar begraafplaatsen. In mijn puberteit begon ik, zover ik mij herinner, voor het eerst overleden mensen te zien en te voelen. Toen nog spontaan, zoals bij begrafenissen en toen ik op mijn 20ste met meditatielessen begon werd ik nog gevoeliger. Ik heb besloten om het professioneel te gaan doen, toen ik meerdere maken meemaakt dat een overledene mij opzocht met een boodschap voor een levende dierbare en dat dit hielp bij de verwerking. Het is fijn om als een soort brug te kunnen helpen en de liefde tussen mensen te mogen meemaken.