Zoveel verschillende mensen als er zijn, zoveel verschillende bevallingsverhalen zijn er. En allemaal even waardevol. Met mijn eigen ervaringen als moeder van 3 en vanuit mijn praktijk, weet ik dat er zoveel emoties komen kijken bij het krijgen van een kindje of kindjes. De weg om zwanger te worden, zwanger te zijn en te bevallen brengt vaak heel veel met zich mee. Om nog maar te zwijgen over de periode daarna. Het is een hele intense ervaring, vaak buitengewoon mooi, maar niet altijd één grote, roze wolk. Het is goed om je daar bewust van te zijn. Al die gevoelens mogen er zijn.

Soms loopt het anders dan gehoopt. Dat is vaak moeilijk te verteren of helemaal een plekje te geven. Ouders maken zich ook zorgen over de belevenis van het kindje zelf. Is er sprake van een trauma? Is alles wel goed? Deze vragen komen dan ook bij een fluistersessie aan de orde en dan helpt bij het accepteren.

Vaak weet het kind heel goed te vertellen wat er bij de moeder speelt/speelde. Of het voor henzelf een nare ervaring is geweest en wat hem of haar zou helpen of andere wijsheden die de ouders helpen. Omdat iedereen en elke situatie uniek is, valt niet te voorspellen wat de uitkomst van het fluisteren is. Maar de informatie helpt om dingen een plekje te geven, af te ronden of biedt handvatten om verder te kunnen. De minder leuke gevoelens kunnen dan helen, waardoor de hele ervaring beter klopt.