Ik ben er van overtuigd dat als je iets echt wilt (en er  moeite voor wil doen) dat alles mogelijk is! Ik kom met enige regelmaat nog wel eens in plaatsen waar ik vroeger heb gewoond en dan herinner ik mij de dromen die ik toen had. En dan realiseer ik mij dat die dromen zijn uitgekomen!

Als je 150 jaar geleden zou hebben geroepen dat er ooit mensen op de maan zouden lopen, dan werd je voor gek verklaart. En nu is de ruimtevaart alweer zoveel verder dan dat. Als iemand mij 20 jaar geleden zou hebben verteld dat ik fluisteraar zou worden, dan had ik die persoon misschien wel voor gek verklaard, het had mij onmogelijk geleken, terwijl het nu zo’n natuurlijk deel van mijn leven is.

Terugkijkend op mijn eigen processen: Vaak begon het met een vage wens waarvan ik dacht dat het misschien wel helemaal niet haalbaar was. Zoals mijn verzorgpony tijdens mijn puberteit: ik wist dat ze ooit verkocht ging worden en dat maakte mij heel verdrietig, omdat ik zoveel van haar hield. Maar ze was te duur om zelf te kopen. Ik riep regelmatig “Maar als ze naar de slacht gaat, koop ik haar!” Anderhalf jaar later kreeg ik het bericht dat ze 3 dagen later verkocht zou worden aan een anonieme koper. Ik raakte in paniek, vroeg naar de verkoopprijs die inmiddels erg gedaald was en ging aan het rekenen. De volgende dag heb ik haar gekocht: het was krap aan, maar op mijn pad was voldoende geld gekomen en de onkosten waren uitzonderlijk laag. In de week die daarop volgde kwam ik een andere “paardenman” tegen die zei dat het toch mooi was dat ik haar had gekocht aangezien ze op het punt stond om naar de slager te gaan.

Als je iets wilt, openstaat voor wonderen, hulp en mogelijkheden en bereidt bent om de stappen te nemen en geduld te hebben, dan is alles mogelijk denk ik. Mijn docent Julian leert om je stoutste dromen als beginpunt te nemen. Als je dat doet en angsten geen obstakel laat zijn, dan gebeuren er dingen die je niet voor mogelijk had gehouden. Dus durf te dromen, durf te kiezen en durf te doen. En dat mag in grote en in kleine stapjes.