+31 6 44725655 info@uwfluisteraar.nl

Wandelcoach met hond

Wandelcoach met hond

Naast mijn coachingsessies in mijn praktijk, bied ik nu ook wandelcoachsessies aan samen met mijn hond voor vrouwen. Het idee is ontstaan doordat ik meerdere wandelingen met vrouwen heb gemaakt in de natuur, waarbij zowel de locatie, het in beweging zijn en de spiegel die mijn hond Leia de dames biedt, een extra dimensie toevoegt aan de ervaring en de gesprekken. Daarbij is de natuur een plek waar spanningen makkelijk afgevoerd kunnen worden, de omgeving energie geeft in plaats van kost (zoals een stad in sommige gevallen dat kan doen, omdat er zoveel energie aanwezig is die hard binnen kan komen) en we vaak makkelijker dichterbij onszelf komen. Voor mij is de natuur zelf ook een spiegel en een ondersteuning in het proces dat gemaakt wordt tijdens een wandeling. Aansluitend hoor ik vaak terug dat vrouwen de behoefte hebben om meer in het bos te lopen om zich weer op te laden, maar dat dit helemaal alleen niet prettig voelt en samen met elkaar en de hond voelt dat vaak comfortabeler.

Voor mij is de natuur de brug tussen ons fysieke bestaan en de spirituele wereld en ik haal ook feedback uit de natuur en wat daarin te zien is of welke dieren zich bijvoorbeeld tonen. Nog voordat ik wist dat ik ooit fluisteraar zou worden, is mij in een reading verteld dat werken met mens en natuur mij van nature goed afgaat, omdat het begrijpen van beide perspectieven voor mij makkelijk is. En bovenal vind ik het heerlijk om te doen!

Daarbij beginnen alle processen met beweging: dat kan zijn in denken, gevoel, veranderingen in de wereld, maar ook door concreet te bewegen. Naast dat bewegen gezond is, endorfine helpt produceren, we ons beter voelen door ons zuurstofgehalte te verbeteren, geeft het ook onze energie een zetje zodat we meer gaan stromen. Dat werkt vaak ook inspirerend, waardoor we ons na afloop beter voelen. En al lopende praat het ook makkelijk. Ik heb in 2007/2008/2009 wekelijks een loopgroep voor vrouwen begeleidt in Houten (Women’s walk heette dat toen) en de groep nam organisch toe in grootte, omdat vrouwen het heel fijn vonden om op deze manier en te bewegen en meer inhoudelijke gesprekken met elkaar te voeren.

Daarnaast ondersteunt Leia met haar gevoeligheid als hond de wandelingen heel mooi. Ze heeft een hele zachte energie en om haar vertrouwen te krijgen zal je zelf eerst ook moeten verzachten. Dat is mooi, want daarin spiegelt ze vrouwen in hun behoefte om te kunnen ontspannen en te “zijn” in een setting die veilig is, zuiver en oprecht. Daarbij heeft ze tijdens wandelingen veel bewegingsruimte van mij en daardoor ontstaan er ook allerlei situaties die ook als spiegel kunnen dienen en nieuwe inzichten kunnen geven door haar te observeren. Ik hoef hier niets aan te doen, ik merk dat dit automatisch ontstaat. En ze is heel gevoelig voor hoe iemand zich voelt en daarin ontstaat ook van alles als er onderling contact wordt opgebouwd. Dat is mooi en veilig om te ervaren en ik krijg steeds terug dat mensen voelen hoe lief, wijs en gevoelig ze is en hoeveel er spreekt uit haar oogcontact. Ik werk zelf ook met haar door meer op een energielaag met haar te communiceren en dat doet ze feilloos.

De sessie vinden in principe plaats aan de rand van Veenendaal, maar in overleg kunnen andere locaties in midden Nederland ook. De duur is tussen 60 en 90 minuten in en de kosten bedragen 65,- in totaal. De focus van de sessie sluit steeds aan op de behoefte die dan speelt bij de vrouw die de sessie aanvraagt en mijn begeleiding is op meerdere lagen, dus zowel emotioneel en cognitief als in energie en wat ik voel en zie bij het pad waar iemand op is. Sessies zijn toegankelijk voor alle leeftijden en naar behoefte los te boeken, dus als 1 keer genoeg is, is 1 keer genoeg, is er behoefte aan meerdere sessies of pas na een tijd weer eens, dan kan dit ook. Ik stimuleer mensen vooral om dichtbij zichzelf te blijven en te kijken of voelen wat zij zelf nodig hebben in ondersteuning van mij. Voor meer informatie, het beantwoorden van vragen of het maken van een afspraak ben ik te bellen, te mailen en te appen via 06 44 72 56 55 & info@deopwaartsespiraal.nl

Author Info

Maria Sauter