+31 6 44725655 info@uwfluisteraar.nl

Tips voor spirituele ontwikkeling en femininiteit

Tips voor spirituele ontwikkeling en femininiteit

Eigenlijk is iedereen die ik spreek tijdens mijn fluistersessies op een pad van persoonlijke en vaak spirituele ontwikkeling. Iets waar ik ook volop mee bezig ben en vaak wisselen we tips uit op het gebied van onder anderen boeken ter inspiratie. Hier vermeld ik een aantal tips die mij erg hebben geholpen en nog steeds helpen!

 

Boekentips:

“In persephone’s armen” (Debora Zachariasse) vond ik een heel indrukwekkend boek qua inhoud en de voelbare energie die bij mij resoneerde. Het boek neemt je mee naar een tijd waarin vrouwen nog de rol bekleedden van zeer gerespecteerde priesteressen en werkten met de natuur en magie. Voor mij was het een gevoel van thuiskomen toen ik dit boek las en ik herken bij veel vrouwen het herontdekken van hun femininiteit, spiritualiteit en de diepe intuïtie die zij in zich dragen. Ik kan het boek zeer aanraden, ook voor moeder met dochters, aangezien er steeds meer meisjes zijn waarbij dit vrouwelijke aspect van nature al duidelijk aanwezig is! De schrijfster biedt ook allemaal mogelijkheden om verbonden te zijn met Tempelwerk en is online te vinden: https://www.indetempel.nl/idt/

“De sensuele vrouw” (Saida Desilets) nodigt je uit om je je erotische/levensenergie beter te leren kennen en verder te leren gebruiken om meer te kunnen genieten van een grotere levenslust en betere (seksuele) relaties. Het boek staat vol met taoïstische oefeningen voor de bekken, ademhalingstechnieken, dans en meditatie en helpt vrouwen om nog meer in contact te staan met hun vrouwelijke energie. Het boek is erg populair onder vrouwen die dit thema interessant vinden en geeft meer inzicht in het gebruiken van de levensenergie in het bekkengebied het welzijn, zelfvertrouwen en de passie van vrouwen vergroot.

“De ontembare vrouw” (Clarissa Pinkola Estes) is een boek dat door middel van vele verhalen, mythen en sprookjes vrouwen mee aan de hand neemt tot diepere inzichten in henzelf en hun levens. Het boek wordt ook in werkgroepen gebruikt en doorgaans wordt elke verhaal apart en met aandacht gelezen.

“Brida” (Paulo Coehlo) Dit boek gaat over de spirituele zoektocht van een jonge vrouw. Ze doorstaat onder andere een “donkere nacht in het woud”, een proces wat ik bij veel vrouwen terug zie. In essentie gaat het over door een uitdagende periode gaan waarbij je alleen/zelfstandig geconfronteerd wordt met je diepste angsten, om die vervolgens te doorstaan en dichter bij je ware potentie te komen.

 

Workshops:

Meditatie:

Voor mij zijn de meditatielessen van Same Holland (Temier) van onschatbare waarde voor mijn spirituele ontwikkeling en mijn werk als fluisteraar. Hij biedt meerdere online meditatie webinars aan, maar op twee zondagen per maand is er een gratis meditatie workshop te volgen waarbij iedereen welkom is. De les begint iets voor 20.00 en duurt een half uur a drie kwartier. De les bevat twee meditaties: de eerste is voor het vergroten van je persoonlijke welzijn, transformatie en het vergroten van spirituele bewustzijn. De tweede meditatie is gericht op het verbinden met alle lichtwerkers over de wereld om zo samen een web te creëren van positieve en vredevolle energie. Extra aandacht voor dierbaren die het kunnen gebruiken kunnen hier ook in mee worden genomen. Persoonlijk knap ik altijd erg op van deze meditaties: ik ervaar het als een balancering van mijn energie, het vergroten van mijn capaciteiten en de dagen erna functioneer ik ook beter. Meer informatie is te vinden op: http://www.temier.com/HealingGatherings.html

Femininiteit en Tantra:

Lieneke Postema en haar partner bieden uiteenlopende workshops en massages aan. Hierbij kan je denken aan “Rode Tent” bijeenkomsten voor vrouwen, (introductie) tantaworkshops, womb-healing. Mijn ervaring met Lieneke is dat zij een hele fijne, veilige en open sfeer creëert met de groepen waar ze mee werkt. Dankzij haar heb ik ervaren hoe fijn het is om in verbinding te staan met jezelf en andere vrouwen op basis van Sisterhood. Lieneke is heel toegankelijk voor het stellen van vragen en uiterst respectvol naar andermans grenzen toe. Ik kan haar van harte aanbevelen. Bijtijds opgeven voor haar aanbod is aan te raden. Meer info op: https://www.facebook.com/namasteruimte/

Muziek:

Peruquois is een zangeres die zingt vanuit haar kern. Haar teksten gaan over zelfvertrouwen, de vrouwelijke goddelijke energie, verbinding tussen man en vrouw, sensualiteit, innerlijke kracht, spiritualiteit. Haar muziek helpt vrouwen hun vrouwelijkheid te omarmen en te vieren. Haar muziek nodigt uit om intuïtief te dansen. Haar clips laten ook zien hoe de vrouwen dansen vanuit hun bekken en op gevoel van binnenuit, iets wat we in het Westen lijken te hebben verleerd. Terwijl in de bekken juist heel veel energie te vinden is die beter tot recht komt als deze mag stromen. Mooie muziek om zelf of samen te luisteren. Wordt ook gebruikt in vrouwengroepen om samen te dansen.

Enkele aanraders van haar: