Als kinderfluisteraar help ik ook bij problemen op school. De manier waarop ik helpt is door vanuit het kind zelf te kijken naar de situatie om te zien hoe hij of zij zich voelt en wat hij of zij nodig heeft. De vragen waarbij ik help zijn uiteenlopend: of het nu gaat om een schoolkeuze, de sfeer in de klas, faalangst, het ervaren van de groepsdynamiek, concentratie, zelfvertrouwen, weerstand: het kan allemaal bekeken worden.

 

Uniek
Mijn ervaring is dat elk kind anders is en elk verhaal rondom problemen op school anders is. Daarom gaan we uit van het kind zelf. Elk kind komt ook andere dingen doen in dit leven en krijgt een andere toekomst. Daarom kan het bijvoorbeeld zo zijn dat het hebben van dyslectie geen probleem is voor het kind en zijn of haar pad/toekomstige carrière, maar dat de nadruk erop tijdens de schoolperiode groot effect kan hebben op het zelfbeeld van het kind. In een fluistersessie komen tools naar voren die passen bij het kind zelf en niet altijd direct bij het algemeen, maatschappelijk beeld zover dat bestaat. Mijn ervaring is dat  je op deze manier nauw aansluit bij de eigenheid van het kind en dat dit zorgt voor opluchting. Moeten voldoen aan een beeld kost veel energie en het is fijn als die druk verlaagd wordt.

 

Wel of niet aanwezig
Omdat kinderen die naar school gaan vaak al iets groter zijn, bekijken we per situatie of het in het belang van het kind is of hij of zij aanwezig is bij de fluistersessie en eventueel wat het kind zelf wilt. Het is geen noodzaak dat het kind zelf aanwezig is, het kan allebei.

 

 

Uitgangspunt
De basis van de fluistersessie is dat het kind zichzelf mag zijn en dat de eerste prioriteit is dat het kind goed in zijn of haar vel zit. Soms gaat dit heel makkelijk met een paar kleine aanpassingen, soms is het een proces dat langer nodig heeft. Mijn fluistersessie zijn er wel op gericht dat mensen maar één afspraak nodig hebben en zo samen weer verder kunnen.

 

<span>, Soest</span>
"Na een zeer snelle reactie op mijn schreeuw om hulp, was een afspraak op zeer korte termijn snel gemaakt. Op haar eerste vraag aan onze zoon kreeg ze direct een heel uitgebreid antwoord. Voor ons het teken: dit zit goed! Hij voelde zich meteen bij haar al op zijn gemak en begrepen. Het was een hele verhelderende ochtend/middag, zo intens en goed! En ook het contact na de sessie verdient een pluim! Maria is er voor onze zoon en voor ons en dat voelt fijn!"
- Astrid, Soest