Je eigen lichaam stralen: door onze unieke manier van zijn uit te drukken in ons leven, gebruiken we op eigen wijze onze wijsheid, energie, talenten en vaardigheden productief. Om dat te kunnen doen hebben we te ontdekken wie we echt zijn, wat we kunnen en wat onze tijd en energie waard is en dat gaat met vallen en opstaan.

Marcus Lemonis is een Amerikaanse zakenman die te zien is in het programma “The Profit” en hij is succesvol in wat hij doet als zakenman, wat hij ook inzet om samen te werken met bedrijven die dat nog niet zijn. Zijn doel is altijd om bedrijven naar een hoger niveau te tillen, waardoor ze niet alleen (weer) functioneren, maar het beter gaan doen dan ooit te voren. Hij zet daarvoor in zijn tijd, energie en geld. En dat is aantrekkelijk voor mensen die hulp nodig hebben. Maar hij stapt alleen in als aan de volgende voorwaarden wordt voldaan:

– het is een win-win (hij helpt niet ten koste van zichzelf)

– er is potentie dat het kan werken

– mensen zijn oprecht (wat ze doen en zeggen is hetzelfde)

– mensen zijn bereidwilligheid (whatever it takes)

En dit alles kan alleen als mensen open staan voor echte verandering, zowel in henzelf als in de manier van aanpak. Zonder dit is het water naar de zee dragen en daar verspilt hij geen tijd, energie en geld aan. Hij heeft zelf hard gewerkt om te komen waar hij is en het is zelfrespect om daar zorgvuldig mee om (te laten) gaan. Al die dingen zijn namelijk niet oneindig in het bestaan wat we allemaal hebben gekregen en zijn succes zit hem in de juiste focus. En dat iedereen eigen verantwoordelijkheid neemt en actief bijdraagt om de samenwerking tot een succes te maken.

Hij benoemde ook in een uitzending dat hij meer fouten had gemaakt dan de drie personen die van het bedrijf die voor hem stonden. En fouten maken is ook niet erg! Zoals Bob Ross zei: “Mistakes are happy accidents” Het is wat je er mee doet en je bereidheid om ervan te leren en te veranderen wat het verschil maakt. En dat kan iedereen alleen maar met zichzelf aan gaan of niet. Vrijheid en verantwoordelijkheid zijn hierin nauw verbonden en of we dit positief inzetten aan niet is aan onszelf. Door het aan te gaan weet je steeds beter wie je bent, wat je past en niet past, wat je hebt te bieden, waarin je nog kan groeien en dat de oplossing voor alles van binnenuit begint. Daar is ons eigen unieke licht te vinden waarmee we een enorm creërend vermogen hebben dat we bewust en met focus kunnen inzetten 💗